Ferran Adrià va defensar la fusió de cuines i la projecció de la cuina espanyola al primer Congrés Estella Damm de Gastronomia a Miami. A mes a mes aquest gran i reconegut cuiner català va ensenyar la seva labor como a cuiner a estudiants de l’Institut Culinari de Miami.

Durant l’esdeveniment el prestigiós cuiner català, Ferran Adrià va fer una ponència on va parlar de les claus de la cuina moderna. Cal destacar que l’event va reunir diferents cuiners de primer nivell i estudiants de l’Institut Culinari de Miami.

L’acte va començar amb la ponència del mestre català de la cuina defensantla importància d’apostar per la cuina d’avantguarda i va demanar als presents reflexionar sobre “els límits entre el lúdic i la gastronomia en si”. Durant la seva presentació, Ferran Adrià, acompanyat de Lluís García, director de Bulli Foundation, van explicar el futur concepte “restaurant”.

El xef català va insistir en la solvència actual de la cuina informal, i s’ha mostrat partidari de la fusió entre les gastronomies japonesa, mexicana o colombiana.

Els estudiants del Institut Culinari de Miami van poder aprendre molt sobre el futur de la cuina a través de la ponència d’un gran cuiner com Ferran Adrià i a mes a mes van poder  comptar amb la  presencia d’altres grans noms de la cuina espanyola i internacional.

 

Ferran Adrià