compras_online

El 36% de la població catalana ha adquirit algun producte d’alimentació a través d’internet en els últims dotze mesos, mentre que, a la resta d’Espanya, ha estat el 30%, segons ha informat Cetelem a l’Observatori Cetelem 2015, sobre el consum en línia a Espanya.

Pel que fa dispositius fan servir per fer aquestes compres, tant els catalans com la resta d’espanyols compren des de l’ordinador fix o portàtil en la mateixa proporció, segons l’informe.

En aquest sentit, les adquisicions realitzades a través dels smartphones s’han incrementat en un 8% el 2015, fins a arribar al 27% del conjunt dels consumidors espanyols.

A part dels productes alimentació, Cetelem ha informat que els béns i serveis adquirits per internet més destacats, tant en el consum de la mitjana espanyola com en el de la catalana, són els productes d’oci, els viatges, els electrodomèstics i els de moda.

Així mateix, l’import mitjà gastat pels espanyols en les compres en línia dels últims dotze mesos va pujar a 1.354 euros, fet que suposa un increment del 2% respecte a l’any anterior. Per la seva banda, la despesa mitjana a Catalunya va ser de 1.225 euros.

L’estudi també detalla que la plataforma PayPal continua liderant el rànquing dels mitjans de pagament, ja que un 72% dels consumidors espanyols han comprat a través d’ella, enfront del 68% que registren els catalans.

La seguretat a l’hora de pagar a Internet ha estat sempre un dels principals motius de preocupació entre els consumidors, però al llarg d’aquests anys el desenvolupament de nous mitjans de pagament i avenços en tot el relacionat amb el comerç electrònic segur, han fet que els internautes se sentin més tranquils en aquest aspecte.