En plenes negociacions entre Generalitat i ajuntaments per fixar el nou model de gestió del sistema de control de la fauna del Parc Agrari del Baix Llobregat, els agricultors de la zona reclamen una solució definitiva per protegir els seus cultius d’espècies com els conills, les cotorres, els faisans i els senglars, entre d’altres, que solen destrossar els seus cultius.

Els agricultors sostenen que en ser una zona en la qual està prohibida la caça amb arma de foc han de demanar permís al govern català i, quan donen l’autorització, “el mal ja està fet”. “Entre que es demana el permís i arriba l’autorització passa com a mínim una setmana i això no pot ser”, lamenta Martí Sucarrats, coordinador d’Unió de Pagesos al Baix Llobregat.

A més d’agilitzar els permisos de caça, els agricultors reclamen mesures per controlar les cotorres i els tudons en les ciutats pròximes i garantir els aliments a les espècies del parc natural perquè no “arrasin” els cultius. “Les administracions han de reconèixer l’excés de fauna salvatge com un dels principals reptes que ha d’afrontar l’agricultura a Catalunya”, alerta Sucarrats.