turisme-pesquer-cambrils-amp

Catalunya és un dels llocs que més pot i vol potenciar aquest tipus de turisme, que tot i que ho pugui semblar no només s’aprofita en èpoques estiuenques, ja que aquestes activitats aqüiferes que sens dubte aproximen a l’activitat pesquera, aconsegeuixen l’afluència d’un públic que sens dubte el principal objectiu és que agafi expectació per l’activitat pesquera.

Turisme diferent

Igual que va passar amb el turisme rural o l’enològic, el denominat “pesca-turisme” o mariner sorgeix com una opció d’ocupació o per completar les rendes d’un sector, gràcies a la difusió d’un ofici tradicional lligat a la producció d’un aliment de valor, com el peix o marisc, i l’interès que el seu dia a dia suscita entre forasters i locals.

El Govern, les administracions autonòmiques, han determinat per impulsar el pesca-turisme al litoral, per als que busquin alguna cosa més que prendre el sol a la platja i precisament pel seu potencial per diversificar l’activitat del segment pesquer.

L’activitat pesquera com a plat principal

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambienti d’Indústria, Energia i Turisme han signat un conveni amb el propòsit de fomentar aquesta mena d’iniciatives i, en definitiva, la divulgació d’un patrimoni cultural. 
Catalunya ha sigut la primera autonomia a regular, fa un any, el “pesca-turisme”, que també engloba l’aqüicultura i al marisqueig. Des de llavors, s’han incorporat a projectes d’aquesta classe uns 26 vaixells de tot el litoral català, de punts com Roses o Cambrils, altres empreses i fins i tot productors de musclo del Delta de l’Ebre, segons dades facilitades a Efeagro per la Generalitat.
La iniciativa inclou 15 experiències, entre les quals destaca la navegació en un veler, al costat de vaixells artesanals, rutes com la que a l’agost començarà per seguir al “peix volador” o la recent celebració de la festa de la Mare de Déu del Carme , patrona dels pescadors.
No obstant això, entre els problemes que suscita el turisme mariner el Govern ha parlat en diverses ocasions de buits legals, pels que en la pràctica persones no professionals tenen prohibit accedir als vaixells que pesquen, per qüestions de seguretat.