alimentsbasics

Els preus dels aliments bàsics han caigut aquest 2015 per quart any consecutiu. Segons l’Organització de l’ONU per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) això és degut sobretot a l’oferta abundant, la tímida demanda mundial i l’apreciació del dòlar nord-americà. L’índex de preus va disminuir un 19% en comparació amb 2014.

La llet és el producte que més s’ha abaratit aquest 2015, caient un 28,5% anual, seu nivell més baix des de 2009. La segueixen, amb aquesta tendència negativa el sucre, un 21% més barat respecte a 2014; els olis vegetals (19%), els cereals (15,4%) i la carn (15,1%).

Haurem d’esperar per veure si l’any 2016 segueix amb aquesta tendència negativa que manté en alerta a tots els productos del món i que sembla que cada cop sigui més complicada. No obstant, per als ciutadans aquesta notícia comporta un abaratiment de les despeses per la compra dels aliments més necessaris per a mantenir una nutrició bàsica.