El mercat vell situat al casc antic de la població de Sant Cugat del Vallès ha estat reformat i obrirà de nou les seves portes. Com a conseqüència de la seva impossibilitat de construir un pàrquing i un supermercat a la seva zona subterrània ha fet que l’ajuntament hagi decidit transformar-lo en un espai gastronòmic modern enlloc d’un mercat tradicional.

Dos exdirectius de l‘empresa Sacresa i habitants de Sant Cugat han invertit 1,5 milions d’euros per les obres de rehabilitació. Els dos inversors han estat: Lluís Martínez i Montse Garcia. El consistori ha decidit mantenir la titularitat del recinte i la societat a nom de Martínez y Garcia per un període de 40 anys.

 

Sant Cugat

 

Els inversors del nou projecte van assegurar que la majoria de les parades que hi havia al mercat estaven a punt de tancar. La majoria de les llicencies estaven a punt de caducar i els amos es volien jubilar. De les sis parades que quedaven quan van arribar, nomes dos parades han volgut seguir en el nou projecte: una reobrirà la seva parada de fruita i l’altre de llegums. Els altres llocs buits els ocuparan empreses que oferiran productes frescos per emportar o per degustar en el recinte.

 

Mercat Vell de Sant Cugat

 

En entrar al recinte, el visitant es trobarà davant l’antiga parada de fruita. Als costats, un lloc de carn i un de peix. La novetat d’aquests dos, és que el primer disposarà d’un forn per coure la carn, així com tamborets i cadires per a la seva degustació immediata. El de peix també oferirà la possibilitat de preparar la peça que el client triï, tant cuita com a l’estil japonès, en forma de sushi.

Cada cop trobem més experiències gastronòmiques mes a prop de casa ¡Vine a disfrutar d’experiències gastronòmiques catalanes!