seguritat-alimentaria

 

Una enquesta duta a terme per IFAH-Europa, que representa la indústria europea de fabricants de medicaments veterinaris, ha posat de manifest una gran falta de coneixement entre els consumidors quan es tracta de medicaments per a animals i de la producció d’aliments. L’enquesta es va realitzar al setembre entre 6.000 consumidors d’Alemanya, Espanya, Dinamarca, Polònia, el Regne Unit i Holanda.

Més del 70% va dir que no sabien que els medicaments donats als animals de granja, per tal de mantenir-los sans, podria fer augmentar la seguretat alimentària. El 67% estava preocupat perquè la carn o la llet dels animals malalts entrés a la cadena alimentària. Menys de la meitat (45%) pensava que la carn d’animals vacunats era segura. D’altra banda, el 83% coincidia que els animals sans produeixen aliments de millor qualitat (per exemple, llet), i el 73% estava d’acord en que els animals de granja sans permeten als agricultors produir i subministrar aliments de manera sostenible .

Les estimacions dels organismes mundials mostren que el 20% de la producció ramadera es perd a causa de malalties dels animals. En el Dia Mundial de l’Alimentació (16 d’octubre) IFAH-Europa ha aprofitat per posar en relleu l’important paper que exerceixen els medicaments veterinaris en la producció sostenible d’aliments sans amb l’objectiu d’omplir algunes llacunes de coneixement.