celler vell

Un nou premi pel Celler Vell, un reconeixement per a la marca

El celler està d’enhorabona i és que ha aconseguit diversos premis a la llista “50 Great cavas”, una llista que es fa des del 2011 i que recull els que a criteris dels enòlegs de la web “WinePleasures”, són els millors caves elaborats a Espanya.

En aquest cas, el celler vell ha aconseguit la medalla d’or pel cava Cuvée Les Solanes, que ha obtingut 96 punts, sobre 100; però les bones noticies per a la organització no es queden aquí, ja que dos caves més del mateix celler han estat reconeguts amb altíssimes puntuacions; el Gran Reserva Extra Brut ha obtingut 93 punts, i l’Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco, que n’ha obtingut  92.

Amb el cava Les Solanes, el Celler Vell buscava fer un cava diferent, tal i com afirma Estruch, el cap de l’organització; buscaven la subtilesa, fet que es dificultava amb les barriques que aquest cava necessitava per la seva producció. Tot hi així amb el batonatge (un procés que consisteix en remenar els llevats que es dipositen al fons de la bota), van aconseguir la untuositat i la cremositat que desitjaven en el seu producte final.

D’aquesta manera han sapigut elaborar un cava singular, amb unes característiques i unes propietats úniques, considerat com el millor de tot l’Estat.