cireres

 

Les principals empreses espanyoles productores, transformadores i comercialitzadores de cirera, d’un total de vuit comuidades autònomes (Extremadura, Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Andalusia, La Rioja i la Regió de Múrcia) que aglutinen al voltant del 70 per cent de la producció nacional d’aquesta fruita, han formalitzat mitjançant la signatura dels estatuts, la creació de l’associació ‘Taula sectorial de la Cirera’.

La finalitat de la mateixa és crear un fòrum de comunicació, fins ara inexistent, entre les diferents zones productores de l’estat, de poder trasnsferir coneixements i, en definitiva, d’enfortir el sector i crear l’instrument per a la defensa dels interessos comuns.

La signatura simbolitza el punt de partida d’una sèrie d’accions que consideren urgents de realitzar i que són de comú preocupació. D’aquesta manera, han anunciat que el seu següent pas serà demanar una reunió als ministeris d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i al d’Economia i Competitivitat per presentar-se com associació i posar-los de manifest les inquietuds i projectes en tot el relacionat amb el cultiu i pel que fa a protocols d’exportació i autoritzacions excepcionals.