Gran día per la nostra terra

Avui, onze de Setembre, els catalans celebrem la diada nacional catalana, un dia especial per Catalunya. El dia d’avui te un significat. Un dia com avui es compleixen 300 anys després de la rendició de Catalunya davant les tropes del duc de Berwick.  El conflicte es situa a la Guerra de Successió Espanyola entre els partidaris dels Habsburg i els de Borbó.

Durant el dia d’avui molts catalans sortiran al carrer i viuran alguns actes que hi ha organitzats durant el dia d’avui. Es un dia ple d’emocions i sentiments.

diada

Aquest any la diada tindrà un marcadíssim to polític, ja que coincideix de ple amb el tret de sortida de la campanya electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya del 27S. Es per aquest motiu que els actes institucionals es veuran involucrats entorn a la “Via *Lliure a la República Catalana”, la concentració ciutadana a favor de la independència del país i que ha estat convocada per l’Assemblea Nacional Catalana.

Els actes que hi ha organitzats durant el dia d’avui a Barcelona son:

  • Durant tot el matí diverses entitats, clubs esportius, partits polítics i la corporació municipal realitzaran ofrenes florals a l’últim conseller en cap de Barcelona abans de la derrota de l’11 de setembre al monument de Rafael Casanova.
  • A mes a mes durant tot el dia el Palau de la Generalitat, el Parlament o El Born Centre Cultural faran jornada de portes obertes perquè tothom qui vulgui pugui visitar-ho.
  • A la tarda hi haurà l’acte més multitudinari i popular: la Via Lliure a la república catalana organitzada per l’assemblea nacional catalana.
  • Finalment cal recordar que durant tot el dia i com cada any hi haurà la festa de la llibertat al passeig Lluís Companys on hi podràs trobar una mostra de diferents entitats dels països catalans juntament amb diverses activitats per viure el dia de la diada en família.