patata

 

Quan cuinem podem reduir molt els aliments que llencem si aprenem a donar sortida als ingredients o a les sobres que no ens mengem. No hem d’esperar que els ingredients de la nevera se’ns facin malbé per cuinar-los, procurem fer-ho a temps!

La cuina d’aprofitament ens permet fer noves receptes a la partir de:

  • Aliments d’àpats que ens han sobrat perquè hem cuinat molta quantitat o bé ha faltat algun convidat.
  • Aliments que tenim a la nevera que ens han sobrat a l’hora de fer la recepta que havíem previst o bé estan a punt de fer-se malbé.
  • Fulles i altres parts de les verdures i fruites que habitualment no aprofitem (fulles de remolatxa, de tomaqueres, de pell de pinya tropical, llavors de meló i síndria, tronc de les carxofes, etc.).

La cuina tradicional catalana recull moltes receptes que són maneres originàries d’aprofitar els aliments a la cuina, com ara cremes, croquetes, canelons, truites, pizzes, amanides, crestes, sopes i moltíssimes més.

Font: http://goo.gl/EVsEy