Fer una dieta baixa en calories no sempre ha de ser una carrera impossible de superar. Per tenir èxit en una dieta és necessari que els hàbits que l’acompanyen ens reforcin la continuïtat.
La selecció dels aliments són importants, de la mateixa manera que el tipus de cocció. Però abans de fer una immersió en l’alimentació, cal deixar clar que una dieta sempre ha d’anar de la mà d’altres hàbits. Us presentem tres consells que si els teniu en compte, us ajudarà a tenir èxit en el resultat final de la dieta.
Primer consell per tenir èxit en una dieta: Les mides de les porcions han de ser les adequades
Em de ser conscients de la quantitat d’aliments que ingerim i així menjar el que necessitem, sense que en falti o en sobri. Ens hem de saciar però no omplir-nos més del compte.
Per aconseguir menjar la quantitat adequada divideix el plat en 4 parts. I el contingut es dividirà de la següent manera:
- ¼ del plat seran carbohidrats.
- ¼ del plat seran proteïnes
- ½ del plat són verdures
Segon consell per tenir èxit en una dieta: Beu molta aigua
És molt important oferir-li al nostre organisme tota l’aigua que necessita doncs està compost d’un 60% d’aigua. Es recomana veure al dia entre 1 litre o litre i mig (entre 6 i 8 gots d’aigua).
Si complim amb aquesta quantitat d’aigua diària ens estarem hidratant correctament i millorarem la digestió dels aliments ingerits durant el dia. A més, entre d’altres beneficis, també ens ajuda a netejar l’organisme i eliminar toxines. I a nivell mèdic és beneficiós per a que tant el sistema digestiu, immunològic, com el fetge i els ronyons funcionin correctament.
Tercer consell per tenir èxit en una dieta: Varia els aliments
Un dels motius pels quals ens costa mantenir una dieta és la poca varietat en els productes que la formen. No obstant, existeix una gran varietat de producte de proximitat que podem alternar per no avorrir-nos de la dieta i abandonar-la.
En una dieta trobem aliments classificats en els següents grups. En cada grup hi trobarem producte català suficient com per dissenyar una dieta equilibrada, saludable i variada.
- Llet i derivats
- Carn, peix i ous
- Pa i fècules
- Verdures i hortalisses
- Fruita
- Olis i greixos
Demà us presentarem una dieta baixa en calories per mantenir saludable el nostre organisme durant la desescalada del confinament.
I si ets productor, botiga o restaurant i et vols anunciar al Gourmet català, fes-ho quí