Gran fira de vins i caves de la Do Penedès, Chick Corea & The Vigil Group, John Pizzarello Quartet, Eliane Elias Quartet, 19 sessions de tast i maridatge, 38 visites a caves i cellers, culturals i activitats de natura, i molt més!

Aquest cap de setmana, Vilafranca del Penedès duplicarà la seva població amb el Banc Sabadell Vijazz Penedès, el gran esdeveniment de marida els vins de la DO Penedès amb un reconegut festival de jazz a l’aire lliure.

La fira de vins i caves del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2013 comptarà amb la presència de 41 cellers elaboradors de la Do Penedès que duran en total més de 300 referències de vi i cava. La fira, situada a l’aire lliure a la rambla Nostra Senyora de Vilafranca del Penedès, s’obrirà en horari de tarda-nit: divendres i dissabte, de 17.30h a 1.30h i diumenge, de 17.30h a 0h. Llistat de cellers expositors: 1+1=3, ALBET I NOYA, AVGVSTVS-FÒRVM, BODEGUES SUMARROCA, CAN DESCREGUT, CAN FEIXES-HUGUET, CAN RÀFOLS DELS CAUS, CAN SURIOL, CASTELL D’OR, CASTELLROIG, CAVES BOLET, CAVES PLANAS-ALBAREDA, CELLER CREDO, EMENDIS, EUDALD MASSANA NOYA, FERRÉ I CATASÚS, JAUME LLOPART ALEMANY, JEAN LEON, JS JOAN SARDÀ, JUVÉ I CAMPS, LLOPART, LOXAREL, MARRUGAT, MAS BERTRAN, MAS RODÓ, MAS TINELL, MASCARÓ, MIGUEL TORRES, MIQUEL PONS, MONT MARÇAL, NADAL, ORIOL ROSSELL, PARATÓ, PARDAS, PARÉS BALTÀ, PINORD, REXACH BAQUÉS, SEGURA VIUDAS, TORELLÓ, VALLFORMOSA i VEGA DE RIBES.

El festival de jazz es celebrarà en dos escenaris a l’aire lliure a Vilafranca del Penedès els dies 5, 6 i 7 de juliol, de 21 a 00h: l’emblemàtic escenari del Banc Sabadell Vijazz Penedès, situat a la plaça Jaume I, davant l’església de Santa Maria, i l’escenari de la Rambla Sant Francesc, a cavall entre la fira de vins i l’escenari principal. Dijous 4 de juliol s’inaugurarà el Banc Sabadell Vijazz Penedès amb el concert de la Barcelona Big Blues Band feat Myriam Swanson & Big Dani, a les 20.30h a l’escenari de la rambla de Sant Francesc. L’escenari principal acollirà les actuacions dels grups: PHRONESIS i ELIANE ELIAS QUARTET (divendres a les 21 i a les 23h.), MEDESKI, MARTIN&WOOD i JOHN PIZZARELLI QUARTET (dissabte a les 21 i a les 23h) i CHICK COREA & THE VIGIL (diumenge a les 21h.). En el segon escenari hi haurà les actuacions de: ASTRIO (divendres a les 00.30h.), ROGER BLÀVIA “RHYTHM COMPLICITY” (dissabte a les 00.30h) i COMBO E.M.M.DOLORS CALVET (diumenge a les 19h). El jazz serà present també en altres espais i horaris amb la MOBY DIXIE BRASS BAND fent de brass band pel Centre Vila divendres, dissabte i diumenge a partir de les 19h. i amb la degustació de vermut a toc de jazz, VERMUTJAZZ, amb LEO TEJEDOR QUARTET.

Les activitats paral·leles que completen l’esdeveniment cada any prenen més força. Dinou sessions de tast i maridatge organitzades en tres sales de tast, trenta-vuit visites a caves i cellers del Penedès, culturals i activitats de natura organitzades per enoturismePENEDÈS i el patronat de turisme de Vilafranca del Penedès, l’exposició El Celler del Banc Sabadell Vijazz Penedès, que agrupa la maquinària d’un celler actual dins la capella de Sant Joan, l’exposició Balcons il·lustrats, organitzada per Gargots il·lustradors del Penedès i espai d’activitats infantils, organitzat per l’Aneguet.

Font: http://www.vijazzpenedes.com