crep-farina-cigrons-esparrecs-romesco

 

Una recepta divertida i original

 

Ingredients per la massa de creps

  • 1/2 got de farina de cigrons d’Hort del Silenci
  • 1 ou
  • 1 got de llet
  • 1 pessic de sal
  • 1 c. d’oli d’oliva

 

Ingredients per al farcit

 

Elaboració de la recepta

  1. Per tenir els ingredients del farcit a punt, el que farem serà tallar la part dura dels espàrrecs i saltejar-los en una paella amb oli i sal. Els reservarem, que es refredin.
  2. Ara, preparem la massa de la crep. D’entrada, barregem l’ou amb la farina. Ha de quedar-nos una barreja ben espessa. Seguidament, hi afegirem la llet i tornarem a remenar, procurant que no quedin grumolls. Finalment, hi afegirem 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra i 1 pessic de sal. Ho reservarem mitja hora.
  3. Quan ja tenim la massa reposada, procedim a elaborar els creps. Posem la màquina a escalfar i l’untem una mica amb un paper untat amb mantega, per assegurar-nos que no se’ns enganxi la massa. Si no tenim màquina, també podem coure els creps en una paella. Amb l’ajut d’una espàtula de fusta, l’escampem uniformement perque és cogui né.
  4. Mantenim la crep a foc baix i procedim a farcir-la. Primer, pintem la massa amb una tira de romesco. Després, hi afegim a els espàrrecs ja cuits a la planxa.
  5. Un cop ho tenim farcit, dobleguem la massa per la meitat, i tornem a doblegar. En aquest cas, hi donarem forma de rotlle perque a els espàrrecs no es puguin doblegar, però si hi poséssim altres ingredients, la podríem fer triangular o quadrada.
  6. Finalment, si volem presentar la crep com una tapa per a compartir, la tallem a trossos i l’emplatem.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb una cervesa Raïmada Saison de La Calavera, una cervesa amb aromes de fusta i alcohol amb tocs de vainilla, escuma cremosa de color marró, amb un cos completament negre i amb una carbonatació molt lleu de bombolla fina i suau.  El seu cos és notable i espès, amb una textura molt cremosa.  En el seu sabor predomina una alta percepció alcohòlica en boca, acompanyada de notes de xocolata, cafè, matisos oxidats, tocs de roure i torrefactes intensos que perduren en boca. La fusió entre el Whisky, la bóta i les maltes, marquen la complexitat d’aquesta cervesa impactant i intensa.

microcalavera

Recepta extreta de: https://tapatdetapes.blogspot.com.es/2014/03/creppe-de-farina-de-cigrons-amb.html