Ingredients (per a quatre creps)

  • 175 g de farina integral
  • 250 ml de llet
  • 2 ous
  • Una mica de sal
  • 1 cullerada de sucre
  • 2 cullerades de mantega o oli d’oliva

 

Par al farcit:

  • 50 ml de nata muntada amb una cullerada de sucre

Per a la salsa de xocolata:

  • 50 g de xocolata negre al 70% que es pugui fondre
  • 50 ml de nata liquida

 

Preparació

  1. Batem els ous en un bol amb una mica de sal. Afegim la farina poc a poc i anaem posant la llet lentament mentre es va barrejant tot.
  2. Afegim una cullerada de mantega desfeta o una cullerada d’oli i el sucre, ho barregem bé i ho deixem reposar uns 30 minuts.
  3. Untem amb mantega o oli d’oliva una paella petita on no s’enganxi. Ho escalfem i posaem mitja cullerada gran de la pasta que hem preparat. Fem rotar la paella per a que quedi ben repartit. Quan hagi quallat, donem la volta a la crep i deixem que es dori.
  4. Retirem i ho reservem. Repetim aquesta mateixa operació amb tot el preparat.
  5. Quan les creps siguin fredes, s’omplen de nata muntada.

Per a la salsa de xocolata:

  1. Escalfem la nata, afegim el xocolata trossejat i ho remenem. Quan s’hagi fos, el repartim sobre les creps al moment de servir-les.

 

Recepta enviada per Joan Martí