crema-carbassó-crostons

 

Una crema que us farà escurar el plat!

Una de les cremes que podeu comprar ja elaborades per Cuinats Jotri i combinar amb els crostons.

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 carbassons mitjans
  • 1 ceba
  • 3 grans d’all
  • 2 patates mitjanes
  • 200 ml de crema de civada per cuinar (opcional)
  • 1,5 culleradetes de pebre negre
  • 1,5 culleradetes de nou moscada
  • 1 fulla de llorer
  • 2 cullerades d’oli de gira-sol o un altre (per fregir)
  • 1 litre d’aigua o brou de verdures

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem a escalfar l’aigua o brou de verdures juntament amb els carbassons tallats a rodanxes grans i la fulla de llorer. Quan comenci a bullir afegirem les patates pelades i tallades a quarts.
  2. Tallem la ceba i quan l’oli estigui calent comencem a sofregir. Quan aquesta estigui potxa, afegirem les dents d’all prèviament tallades a rodanxes fines.
  3. Un cop la ceba i els alls estiguin llestos, els afegirem a l’olla juntament amb els carbassons i les patates. Deixarem fer uns 10 minuts.
  4. Quan la patata estigui al punt, retirarem la fulla de llorer i ja podrem començar a triturar amb una batedora i anirem afegint la crema de civada, la nou moscada i el pebre negre.
  5. * Afegir sal al gust.

 

Els crostons

Ingredients

  • 150 g de pa, o un quart de baguette
  • 3 cullerades d’oli
  • Una mica de sal

 

Elaboració

  1. Tallar el pa en daus i amanir amb una mica d’oli i sal.
  2. Escalfar l’oli en una paella i fregir els crostons.
  3. Deixar reposar en una plata amb paper absorbent.
  4. *Si no vols fregir el pa també pots fer-ho al forn, amanint els dauets amb una mica d’oli i sal i deixar que es torrin una mica.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un LoVirol Blanc 2015 del Celler Cercavins, un vi color groc palla pàl·lid i reflexes or nou , brillant i de llàgrima gruixuda. Aromàticament marcat perles notes fruitoses madures blanques (poma Golden, préssec, , plàtan), nota tropical cítrica (pinya madura) ,record vegetal(palla seca, malta) i lleugerament mineral (alga seca, guix) Entrada en boca fresca i potent, d’acidesa cítrica (llima), sensació suau cremosa, fruitat i el post gust llarg i retronasal balsàmica (fulla de menta)potencien un final fresc i allimonat.

 

lo-virol-blanc

Recepta extreta de: https://caldodecultivo.wordpress.com/2013/04/15/crema-de-calabacin/