crema carbassó garrapinyades

 

Un plat calent ideal per afrontar el fred d’hivern

Ingredients de la recepta

  • 100 gr ametlles garapinyades de Priorat Natur
  • 3 carbassons
  • 1 patata
  • 2 porros
  • 3 formatgets
  • Oli d’oliva Verge Extra Neus de Priorat Natur 
  • Sal
  • Caldo

 

Elaboració de la recepta

  1. Tallem a trossos les verdures. Hi afegim un raig d’oli d’oliva verge extra Neus per ofegar el porro durant un temps fins que veiem que queda tou.
  2. Afegim la patata i el carabassó i ho cobrim meitat caldo i meitat aigua perquè quedin totes les verdures cobertes.
  3. Ho deixem bullir tot durant uns 30 min fins que la verdura quedi ben cuita.
  4. A continuació ho triturem tot junt, hi podem treure una mica d’aigua si encara en queda, però és opcional depèn de com us agradi el caldo. Si us agrada que el caldo quedi més espès, treu mes aigua i si us agrada el caldo més liquid treu menys aigua.
  5. Abans de triturar-ho hi podeu afegir 3 formatges tipus ”El Caserio”.
  6. Abans d’emplatar-la per servir el plat, heu de preparar el cruixent dolç per poder donar el toc final a la crema. Només cal que agafem uns 100gr d’ametlla garapinyada i la triturem a trossets petits.
  7. Ja podem servir la crema de carabassó amb un toc cruixent de garapinyades que us recomanem que ho servir amb un raig d’oli d’oliva verge extra Neus.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Compta ovelles negre de Ferré i Catasús, un vi amb color de cirera, reflexos violeta i amb una olor a fruites vermelles. En boca destaca pel seu sabor fresc i amable amb un final balsámic i persistent degut a la seva bona acidesa.

compta_ovelles_negre

 

Recepta extreta de http://prioratnatur.com