Comença la temporada de calçots i per això us portem una recepta de crema de calçots amb salsa romesco. La salsa és la que dóna el toc final aquest àpat familiar i de colla que es fa, com a mínim, una vegada a l’any. D’origen vallenc, els calçots són una marca catalana que s’han popularitzat arreu del país. recepta crema calçots

Original manera de preparar una crema de calçots amb romesco

Ingredients per la recepta:

  • 400 grams de calçots picats
  • Salsa romesco de Can Bech
  • 250 ml de llet evaporada
  • 40 ml d’oli d’oliva
  • 30 grams de mantega
  • 200 grams de patates
  • 500 ml de brou vegetal
  • Sal i pebre blanc

Preparació de la crema de calçots:

  1. Primer, cal posar a la cassola l’oli i la mantega i deixar fondre. Afegir els calçots picats a la cassola i deixar coure fins que siguin tendres.
  2. Després, afegim les patates pelades i a trossos petits. Incorporem aigua a la cassola i deixem bullir a foc mig durant 8 minuts.
  3. A continuació, afegim el brou vegetal, la sal i el pebre i ho deixem coure 20 minuts més.  Després, ho posem tot en la batedora i triturem tota la mescla, tot afegint-hi la llet evaporada. La batem fins que quedi ben incorporada.
  4. Servim aquesta crema de calçots i l’acompanyem amb la deliciosa salsa romesco de Can Bech.

El millor acompanyant per a una calçotada

Els calçots mai poden anar deslligats del vi i el vermut. En aquest cas, qualsevol vi negre pot anar perfecte per a l’àpat, ja que contraresta el dolç sabor de la ceba i la salsa romesco. No obstant, és necessari un bon acompanyant i, també, pots optar per un cava brut com a colofó de la calçotada en el moment de les postres. Això, a gust teu i les ganes que tinguis de beure. Bon profit!

 

Et recomanem:

Flaire de calçotada, aprofitar els calçots que sobren