crema-carbassa-i-moniato

 

Un plat amb el sabor i el color de la tardor: crema de carabassa i moniato

Una crema de carabassa i moniato que podeu trobar ja elaborada per Cuinats Jotri.

La tardor és un bon moment per gaudir de la carabassa, una hortalissa digestiva i repleta de propietats beneficioses per al nostre organisme. Parent botànica del meló, el carabassó, la síndria i el cogombre, la planta de la carabassa és originària del continent americà, i els seus fruits ens proporcionen vitamines i minerals essencials sense aportar gairebé calories. Per tots aquests motius, l’OMS recomana el seu consum.

La carabassa és molt versàtil i es presta a moltes preparacions i coccions. Amb ella podem preparar sopes, cremes, purés, guarnicions, flams, pastissos, confitures… i la podem cuinar a forn, bullida, saltejada, ofegada, gratinada… Això sí, per preservar tots els seus nutrients no convé coure la carabassa en excés, màxim uns 20 minuts.

Ingredients per a la recepta de crema de carabassa i moniato (2 persones)

 

Elaboració de la recepta de crema de carabassa i moniato

  1. Primer de tot, es pelen els moniatos i la carabassa i es tallen a trossos.
  2. En una olla, amb un rajolí d’oli, s’hi passa la ceba durant uns 5 minuts i a continuació, s’hi afegeix la carbassa i el moniato, un parell de minuts més.
  3. Tot seguit, s’hi afegeix l’aigua fins que cobreixi i es corregeix de sal.
  4. Es bull a foc mig-baix durant uns 15-20 minuts fins que tot sigui ben cuit.
  5. Amb l’ajuda del túrmix es tritura fins que quedi una textura cremosa.
  6. Es serveix acompanyada d’encenalls cruixents de pernil o bé amb un xic de formatge de cabra i ciboulet tallat ben petit.
  7. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aqyest plat amb un Microvinificació Macabeu de Cellers Avgvstvs Forvm, un vi 100% macabeu que en boca és intens, amb un balanç d’acidesa i densitat que realment creiem que li donarà al vi una llarga vida dins de l’ampolla.

avgvstvs-forvm-microvinificacio-macabeu

Font: Cuina per llaminers.