cargol

Els tècnics del Departament d’Agricultura són experts gràcies a la zona del Delta de l’Ebre i es per això que han anat a l’Empordà per avaluar la situació i prendre les decisions oportunes sobre la millor manera d’actuar, va explica Jordi Ciuraneta

La setmana passada el conseller d’agricultura, ramaderia, pesca i alimentació Jordi Ciuraneta va afirmar que la plaga del cargol poma que afecta a una parcel•la de Palau-sator ja està controlada. El conseller va explicar que ja s’està aplicant un tractament a traves de saponina, un producte que ha estat efectiu en terres del Delta del Ebre. Els camps afectats per aquesta plaga seran finalment destruïts per tal de que la plaga no avanci.

Ja s’està acotant la zona afectada per tal de que no afecti altres camps i s’està reduint el nivell d’aigua de la zona sense eliminar-se del tot ja que segons va explicar el conseller el cargol poma es capaç d’enterrar-se fins a 50 centímetres en terra seca.

El conseller Ciuraneta ha garantit que els productes utilitzats per combatre la plaga no seran nocius pel medi ambient. Els productes ha utilitzar per combatre el problema han estat consensuats amb altres departaments de la Generalitat de Catalunya com el de la Salut.
A mes a mes, el conseller afirma que s’està actuant de manera rapida i contundent per evitar que la plaga avançi ràpidament a altres camps. Es per aquesta raó que el conseller es va reunir amb els alcaldes i pagesos de la zona per informar de la situació i sobre l’actuació que s’ha de portar a terme.

plaga cargol