El pollastre de “pota blava”, el de més qualitat de tot l´Estat

El motiu pel qual existeix un Consell Regulador d’aquest producte al Prat és per la seva inversemblança i per la qualitat d’aquest animal; des de fa molts, molts anys, al Delta del Riu Llobregat, ha existit un tipus de gallina rústica i mediterrània, que després de la seva evolució i millora espontània, ha donat lloc a la raça autòctona dels galls i gallines del Prat, coneguda a l’actualitat com a raça catalana del Prat o “Pota blava”.

La Generalitat de Catalunya determina des del 1987 la regió del Prat com a productora per a Denominació de Qualitat de Indicació Geogràfica Protegida IGP Pollastre i Capó de la Raça Prat.

prat igp

Aquests s’han de criar en explotacions ubicades en els termes municipals de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans i Santa Coloma de Cervelló segons el que s’estableix en les condicions de criança i producció de la denominació esmentada.

gourmet-pollastre-pota-blava-prat

 

Característiques dels “pota blava”

Les característiques que té el producte del Prat o el “pota blava” són les seves plomes d’un viu ros fosc sense arribar a rogenc, especialment en el coll i el dors. Les seves potes de color blau pissarra d’on prové la seva denominació. També que al costat de les plomes i de les potes destaca el vermell viu de la cresta, la cara i les barbelleres, el blanc de les orelletes, els ulls avellana rogenc i el bec fosc.

prat pollastre

El producte

Els pollastres són alimentats amb un 80% de cereals, amb una duració de criança mínima de 90 dies i cada unitat de venda porta una etiqueta numerada amb el segell europeu d’IGP.

Són un producte d’alta qualitat, l’únic pollastre de l’Estat espanyol reconegut amb aquesta Denominació Específica. D’aquesta manera s’assegura que tindran un sabor exquisits, que estaran ben cuidats, que tindran cura de tot el seu creixement i que, per últim, s’oferirà un producte de màxima qualitat als últims consumidors.

prat 1

Els distribuïdors del producte són els següents:

 

Els restaurants on pots degustar aquest fantàstic pollastre són els que mostrem a continuació:

el prat restaurants

 

Dades de contacte

Adreça: C/de les moreres, 48 08820 El Prat de Llobregat
Telèfon: 934 786 878
Mail: tirado@elprat.cat
Facebook: El Pota Blava
Web: http://www.pollastredelprat.org/