codonyat casolà

 

Un bon aperitiu per afrontar el dia amb energia

 

Ingredients de la recepta

Per fer el codonyat necessitem:

  • 1 kg de codonys.
  • 1 l d’aigua
  • 750 g de sucre
  • Suc d’una llimona

 

Podeu comprar el codonyat “ecològic” i ja elaborat a Productes Naturals Capell

 

Elaboració de la recepta:

  1. Començarem rentant i pelant els codonys. Des del Gourmet Català us volem aconsellar que primer els bulliu durant una hora per així poder-los manipular/pelar millor.
  2. Un cop tenim els codonys pelats, els trossegem i els pesem (per calcular la quantitat de sucre necessari). Llavors ho posem en una cassola amb l’aigua, el suc de llimona i el sucre calculats i els courem fins que s’estovin, removent constantment, fins que el codony està estovat i  canvia de color. Ha de quedar tot  caramel·litzat.
  3. Per acabar ho triturem tot fins a obtenir una salsa fina que posarem en calent, en un recipient.
  4. Un cop ha estat unes hores en refrigeració i s’ha compactat, podem tallar-lo a dauets, juntament amb el formatge que es desitgi i menjar-lo amb unes torradetes.

 

Maridatge

Podeu acompanyar-ho amb un Cabernet Sauvignon 2012 del Celler de Can Vich.

 

vi negre

 

Recepta i foto extretes de http://www.receptes.cat/