cloisses-safra-oli-oliva

 

Un producte del mar amb un toc de la terra

 

Ingredients per a la recepta

  • Per coure les cloïsses:
    ½ kg. de cloïsses
    Un raig de vi Albariño
  • Per a la salsa de safrà:
    2 sobres de safrà en bri torrats
    ½ ceba
    Un raig de fumet (brou de peix)
    L’aigua de coure les cloïsses
    Un raig de vi Albariño
    ½ c / s de midó
    C / s de sal
    C / s d’oli d’oliva verge d’Oli d’Arbeca
  • Per decorar:
    Oli d’oliva verge verge d’Oli d’Arbeca
    Julivert sencer
    Brins de safrà sencers

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparació per coure les cloïssesCoure les cloïsses al vapor amb el raig d’Albariño.
    En quant s’obrin, treure del recipient i passar pel colador el líquid que han deixat anar.
    Llevar-li a cadascuna de les cloïsses les dues petxines i la carn d’aquestes deixar-reservades amb el seu líquid. 
  2. Preparació de la salsa de safrà
    Picar la ceba a dauets (trossos petits). Escalfar-la, tenint la precaució que no adquireixi excessiu color.
    Afegir-el vi, el safrà i el fumet. Deixar coure.
    Barrejar a part el brou fred de les cloïsses i el midó. Incorporárselo a l’anterior mescla.
    Deixar coure de nou uns minuts més i batre tot. Rectificar de sal. 
  3. Decoració i presentació
    Presentar a mínim dos cloïsses (depenent si ho volem com a aperitiu o plat principal, que en aquest cas han de ser més), juntament amb l’oli d’oliva, la salsa de safrà, el julivert (pinzellat lleugerament en oli) i el safrà en branca.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Adernats XC Gran Reserva d’Adernats Vins & Cava, un cava elaborat en edició numerada i limitada, és bellesa per al paladar. Singularitat d’una terra amb una tradició vinícola mil·lenària. Profund, cremós i elegant, capaç de captar-nos des del primer instant. L’expressió de la vinya més vella de Cartoixà banyada per brisa mediterrània.

adernats-xc

 

Recepta extreta de: http://pescaderiascorunesas.es/concurso/ficha/?id=343