agrocupat

Unió de Pagesos va clausurar la setmana passada a la Casa de l’Agricultura de Barcelona el programa Agrocupa’t, un projecte de formació d’Innovació i Gestió de l’Empresa Agroalimentària per fomentar l’emprenedoria agrària en el qual han participat 26 joves aturats menors de 30 anys procedents de les Terres de l’Ebre, les comarques de Tarragona, les Terres de Lleida i de la Catalunya central. La formació s’ha impartit del 19 de setembre al 21 de desembre en grups a Vallfogona de Balaguer (Noguera), a Manresa (Bages), a Valls (Alt Camp), a Gandesa (Terra Alta) i a Amposta (Montsià).

Com al llarg del curs, per al lliurament tan del certificat de participació com dels premis s’ha empleat la metodologia innovadora de serious game (joc formatiu), que s’ha basat en un programa formatiu a través del qual els alumnes han hagut d’anar superant fins a nou nivells-missions,coincidents amb els diferents mòduls formatius en els quals s’han ofert continguts relacionats amb el màrqueting digital, les bases econòmiques de l’empresa agrària, la internacionalització, aspectes legals, laborals i fiscals de l’empresa agrària, entre d’altres, a banda de diverses visites tècniques.

Els guanyadors en la categoria individual han estat: en primera posició, Alba Pujol, de Manresa (Bages), en segona, Núria Galende, de Miravet (Ribera d’Ebre), ien tercera posició, Ruben Foz, de Gandesa (Terra Alta). En la categoria d’equips, ha guanyat el CaxeondeoTim, integrat per Carolina Bo, Ruben Foz i Joaquim Sabaté.

Agrocupa’t forma part d’un projecte Singulars-Garantia Juvenil subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. La impulsat per Unió de Pagesos amb la col·laboració del Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca i Alimentació i la Universitat de Manresa. A la clausura, hi ha assistit el responsable d’Organització d’Unió de Pagesos, Carles Vicente, la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, i el director de Formació Contínua de la Universitat de Manresa, Òscar Dalmau.