cigrons

Ingredients per 15 racions:

  • 1 Kg de cigrons de La Montoliva
  • 500 grams de bacallà
  • 2 cebes
  • 1 all
  • 1 pastanaga
  • 2 patates Grans
  • 200 grams de col
  • Mig pebrot verd i mig pebrot vermell
  • 200 grams d’espinacs
  • 3 cullerades soperes de salsa de tomàquet
  • 100 cl. de vi blanc
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 2 cullerades de oli d’oliva verge
  • 3 fulles de llorer

Preparació:

  1. Primer de tot, posem a l’olla l’all, una de les cebes, la pastanaga, les dues patates ja trossejades, la col i les fulles de llorer. Procurem que tot estigui net i pelat. Afegim els cigrons de La Montoliva amb les verdures i omplim l’olla amb aigua abundant. També es pot posar brou de verdures o peix, en comptes d’aigua.
  1. Coem tots els ingredients amb foc alt, però quan l’aigua comenci a bullir, baixem la intensitat del foc a baix-mitjà i tapem l’olla. Deixem bullint durant mitja hora.
  1. Mentrestant es van bullint, fem el sofregit del cigrons.
    En una cassola petita posem oli d’oliva i posem l’altre ceba trossejada en trossos petits. Deixem que es cogui la ceba fins que quedi daurada. Quan tingui color, afegim el pebrot vermell i verd, també en talls petits. Després, quan ja estigui tot deshidratat, posem sal i la salsa de tomàquet. Finalment, afegim els espinacs, aboquem una mica de vi blanc i ho reduïm a foc lent durant 10 minuts més.
  2. A continuació, apaguem el foc de l’olla dels cigrons. Escorrim l’aigua i afegim els cigrons i la verdura al sofregit de tomàquet, pebrot i espinacs. Per acabar, tallem el bacallà en trossos petits, l’enfarinem, el passem per ou i el fregim. Incorporem el bacallà amb tots els altres ingredients i llestos!