celler-miquel-roca

Un petit celler familiar en un entorn privilegiat

El Celler Miquel Roca és un petit celler familiar que està envoltat per un entorn privilegiat. Està situat al poble de Sant Cristòfol de la Vall, a la Vall de Barcedana, i a quinze minuts de l’embassament de Terradets. Aquesta vall es troba a la falda del Montsec, concretament a la vessant nord del Montsec de Rúbies, a la comarca del Pallars Jussà (Lleida).

Després de diverses generacions elaborant vi, Miquel Roca va decidir construir el celler prop de trenta anys per dedicar-s’hi professionalment i actualment el relleu generacional continua per part de la seva filla.

L’aposta per la qualitat del producte final és la base de la forma de treballar d’aquest celler, el qual creu en la mínima intervenció tant en el tractament de les vinyes com en l’elaboració del vi. Encara que la producció d’ampolles és força petita actualment, l’objectiu és ampliar-la una mica aquests pròxims anys, i potenciant sobretot les varietats autòctones.

El microclima d’aquesta vall situada al Prepirineu català, qualificat com a mediterrani de muntanya, és molt favorable per al conreu de la vinya. La bona insolació i el contrast tèrmic (diferència de temperatura entre el dia i la nit) són els principals factors que afavoreixen una bona maduració i qualitat del raïm.

anyada-celler-miquel-roca

 

Les vinyes

Les diverses parcel·les que tenim estan situades a diferents alçades, que van des dels 600 metres vora els 700 metres d’altitud, degut als grans desnivells que existeixen.

Les vinyes, un total de 6’27 hectàrees, estan emparrades. Les més velles tenen una mica més de 25 anys i la més jove va ser plantada l’any 2015.

Els sòls on trobem les parcel·les són molt diferents els uns dels altres, sobretot pel que fa a la seva textura i composició, i això fa que cada un aporti unes certes característiques a cada varietat, que s’expressen amb la màxima intensitat en el vi final.

vinyes-celler-miquel-roca

També s’ha de dir que és un dels únics cellers que cultiva la varietat de raïm negre Brocada, autòctona de la zona i que es va recuperar ja fa força anys. Aquesta dona lloc a uns vins molt suaus i delicats, però alhora d’una intensitat aromàtica molt especial.

La resta de varietats negres que es cultiven són el Merlot, el Monastrell i el Syrah.

Com a blanques hi ha el Muscat d’Alexandria, el Riesling i el Semillon.

 

Els vins

 

En aquest enllaç podeu consultar tota la informació i les notes de tast.

 

Dades de contacte

logotip_miquel_roca

 

 

 

 

 

 

Adreça:C/Únic, S/N
25639 Sant Cristòfol de la Vall (Lleida)
Telèfon: 625808989
Mail
cellermiquelroca@gmail.com
Web: http://www.cellermiquelroca.com/ca
Facebook: Celler Miquel Roca
Instagram: @celler_miquel_roca
Twitter@CellerMiqRoca