celler-cooperatiu-gandesa

100 anys elaborant vins en una Catedral del Vi

El Celler Cooperatiu de Gandesa és un edifici emblemàtic que va construir entre el 1919 i el 1920 el reconegut arquitecte Cèsar Martinell i Brunet (Valls, 24 de desembre de 1888 – Barcelona, 19 de novembre de 1973).

D’estil modernista, el projecte va finalitzar la construcció de la secció d’elaboració de vins el gener de 1920 i la del molí d’oli el mes de novembre d’aquell mateix any.

El seu valor arquitectònic ha fet que s’hagi considerat una de les Catedrals del Vi. També està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional de la Generalitat de Catalunya i el 2007 es va declarar una de les Set Meravelles de Catalunya.

El 2019 se celebren cent anys d’aquell encàrrec, que ha mantingut actiu el seu funcionament gràcies a la dedicació i implicació de molta gent.

celler-cooperatiu-de-gandesa

El Celler Cooperatiu de Gandesa compta amb 453 socis, els quals la majoria treballen i viuen exclusivament de les seves terres, essent els conreus més importants els de la vinya, els ametllers i les oliveres.

Tota la producció dels diferents conreus dels socis del Celler Cooperatiu de Gandesa, la porten a les instal·lacions de la Cooperativa, on s’acaben d’elaborar i posteriorment es comercialitzen.

Tota la producció de raïm està regularitzada i controlada per la Denominació d’Origen Terra Alta.

La D.O. Terra Alta fou provisional a partir de l’any 1972. A l’any 1982 la Generalitat de Catalunya aprova i publica el seu reglament i a l’any 1985 el Govern espanyol va ratificar aquest reglament per la qual es reglamenta la vinya i el vi produït pels viticultors i elaboradors inscrits a la mateixa.

 

Vins

Puresa

Vinyes de més de 40 anys.

VARIETATS:

  • Tres vins monovarietals: Samsó, Morenillo i Garnatxa blanca.
  • Dos dolços: Garnatxa blanca i negra.

 

MARIDATGE:

  • Negres: Per acompanyar carns vermelles i de caça, estofats, formatges
  • Blanc: Per acompanyar pasta, arrossos, peixos…
  • Dolços: Foie, formatges, aperitius…

celler-cooperatiu-gandesa-vins-puresa

 

Gandesola

Vinyes velles treballades amb el sistema tradicional.

celler-cooperatiu-gandesa-vins-gandesola

 

Somdinou

La gamma de Somdinou es divideix en tres tipus de vins:

  • Vins Joves: Elaborats amb raïm de 30 a 40 anys. Vins complexos i elegants. L’essència de la Terra Alta.
  • Vins Criança: Elaborats amb raïm d’entre 40 i 50 anys. Criats majoritàriament en roure francès. Vins voluminosos, amb cos i ànima.
  • Misteles i Ranci: Elaborats amb garnatxa blanca i negra. Un gran ventall aromàtic i molta complexitat; per maridatges infinits….

celler-cooperatiu-gandesa-somdinou

 

Terralta

La gamma Terralta compta amb vermut, moscatell i vi ranci.

celler-cooperatiu-gandesa-terralta

Trobareu tots els seus productes a la seva botiga online.

 

Enoturisme

Us ofereixen visites guiades per l’edifici i la possibilitat de conèixer més detalls sobre la seua història i evolució en els darrers prop de cent anys. Un cop finalitza la visita, podeu tastar una selecció de vins de la Cooperativa.

Podeu consultar els horaris i com reservar en aquest enllaç.

celler-cooperatiu-gandesa-interior

 

Dades de contacte

Adreça: Avda. Catalunya, 28 de Gandesa
Coordenades: 41°03’17.5″N 0°26’25.6″E
Telèfon: 977 42 00 17
Webhttp://www.coopgandesa.com/contacte/
Facebook: Celler Cooperatiu Gandesa