celler-aibar-1895

Vins excel·lents provinents d’un celler centenari

Situats a Darmós, La Ribera d’Ebre, el Celler Aibar 1895 som un celler que ens dediquem a elaborar vins i olis de gran qualitat, tot produït en el nostre celler centenari.

Els nostres vins s’anomenen Parrell, nom que deriva del mineral que es trobava a Darmós, al barranc del mateix nom. També tenim els vins XYZ, s’anomenen així perquè és com es diuen els tres eixos de coordenades que configuren un cup, on tradicionalment s’elaborava el vi a la nostra terra. El nostre vi és Denominació d’Origen del Montsant i pots trobar aquestes varietats:

 

Vins

  • Parrell Jove

parrel-jove-aibar

  • Parrell Negre 

parrell-negre-aibar

  • Parrell Blanc

parrell-blanc-aibar

 

  • Senyor Parrell

senyor-parrell-aibar

 

  • XYZ Tridimensional

XYZ-aibar

  • XYZt (Quarta dimensió)

XYZ-quarta-dimensio-aibar

  • Garnatxeta

garnatxeta-aibarElaboració:
Garnatxa Negra del país de mes de 50 anys: 100%Vi dolç natural obtingut de la varietat Garnatxa negra, segons el mètode tradicional de la zona:Procedent de vinyes de mes de 50 anys, de molt poca producció.  Es deixen sobre madurar, sense arribar  però a que es panseixin.  Així conserva el vi el seu caràcter varietal i l’afruitat.Collit; elaborat i embotellat en la propietat.
Es deixa fermentar una vegada extreta la brisa, fins que, per esgotament, la fermentació es para. La dolçor que manifesta, gens empalagosa, es deguda al propi sucre del raïm que ha quedat sense fermentar.La seva graduació alcohòlica sol assolir, d’aquesta manera, els 17º.
D’aquí la seva lleugera dolçor.
En arribar l’estiu es deixa a sol i serena durant  40 dies.
Seguidament, s’estabilitza i s’embotella.

 

Enoturisme

Teniu l’opció de visitar les nostres vinyes, el celler i les finques, ja que aquestes contenen diversos restes arqueològiques d’interès de la zona i que daten XVI. Després de les visites es pot adquirir els nostres productes i també un seguit de tasts i degustacions. La nostra visita s’engloba dintre de la Ruta de Cellers del Priorat.

Els horaris de les visites són els divendres, dissabtes, i els diumenges al matí i qualsevol dia entre setmana amb previ avís del dia abans , amb els següents horaris:

Divendres i dissabtes
Matí: De 10 a 14 h. Es pot allargar la visita fins les 15 h.
Tarda: De 16 a 20 h. Es pot allargar la visita fins les 21 h.

Diumenges:
Matí: De 10 a 14 h. Es pot allargar la visita fins les 15 h.

Terrasses

 

A més de vins, també produïm olis.

 

Dades de contacte

Adreça: C/ Sant Pere, 11-13   (Darmós) Tarragona
Telèfon: 977 41 75 32 / 639 32 13 67 / 692 47 59 25
Correu: tofresan@yahoo.es
Facebook: https://www.facebook.com/celler.aibar?fref=ts
Web: http://www.celleraibar.eu/