Regió Europea de la Gastronomia

L’objectiu és promoure els productes gastronòmics del país

El passat 6 de Febrer, Catalunya va rebre el reconeixement després de que els departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i d’Empresa i Ocupació, a través de l’Agència Catalana de Turisme presentessin la candidatura a Portugal.

En la candidatura tractaren que la gastronomia catalana és l’herència del país i que està liderant la gastronomia internacional; d’aquesta manera, Catalunya, té l’objectiu de promoure els productes locals com a elements essencials d’identitat i com a agents per fomentar el turisme; per tant, es farà promoció dels productes locals, la cuina i el territori català com a elements clau pel desenvolupament sostenible.

Apostant per la innovació i la tradició el projecte “Regió Europea de la Gastronomia” és una iniciativa que pretén estimular les regions dels diferents països en relació als àmbits esmentats, promovent la millora en economia, turisme, cultura i societat; cada any s’atorga aquest premi a dues o tres regions europees.

D’aquesta manera es contribuirà a una millor qualitat de vida de les regions europees destacant la cultura culinària i la innovació gastronòmica.