catalunya

Alguns experts en gastronomia s’han reunit recentment a Tossa de Mar (Costa Brava) per plantejar que Catalunya necessita una estratègia per potenciar el turisme de gastronomia.

La reunió es va celebrar  l’1 de setembre a l’espai Francesc Colomer de Tossa de Mar. El principal tema de debat de la reunió va ser ‘’el rol de la comunicació i el periodisme gastronòmic pels gastrodestins’’.

Entre els asistents a la cita trobem Tana Collados, directora del Programa “Cuines’’, Salvador Garcia-Arbós, periodista gastronòmica de El Punt-Avui, Pepa Aymamí, directora del Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica. Silvia Aulet, profesora del Màster en Turisme cultural de la Universitat de Girona, entre d’altres mitjans del nostre país y especialistes en gastronomia. Tots pertanyents a  administracions públiques, empreses, universitats, i altres entitats.

Tossa de Mar es una de les viles gastronòmiques de la costa catalana que ha apostat per ser la seu de totes aquestes trobades gastronòmiques del municipi i de la Costa Brava. Des de allà s’han dut a terme varies iniciatives per potenciar la gastronomia del nostre país com: ‘’Cuina tradicional Tossenca’’ per promoure la cuina tradicional del municipi, ‘’Tossa dolça’’ que dirigeix una red de varies pastisseries que han pogut convertir alguns dels dolços tradicionals amb deliciosos souvenirs gastronòmics, la ‘’Cuina de Can Simon, que ha aconseguit una estrella Michelin i entre d’altres iniciatives.