El portal www.catalunya.com es posarà en marxa el 4 d’abril. Es tracta del primer portal europeu per la Generalitat i que permetrà la compra de viatges o experiències turístiques dins el territori català, sense necessitat de redirigir a altres webs pertanyents a les agències de viatges.

Rutes gastronòmiques, excursions d’un dia, viatges de més de 24 hores i molt més, el portal començarà amb una cinquantena de suggeriments i es podrà llegir en vuit idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès, alemany, italià, rus i portuguès. A més, la web comptarà amb propostes de les agències de viatges i les empreses del sector turístic que podran publicar les seves ofertes de manera gratuïta.

La directora general de turisme, Marian Muro, ha volgut aclarir que aquest portal no és una central de reserves sinó que funcionarà com a contractació d’experiències turístiques. Per una altra banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha declarat que l’objectiu és ajudar a petites i mitjanes empreses que no disposin dels mitjans suficients per crear les seves pròpies plataformes.