carquinyolis

Els autèntics carquinyolis

Els podeu fer o comprar-los elaborats pels mestres artesans de Carquinyolis Escalfet.

 

Ingredients per a la recepta

  • 150 g d’ametlles crues amb pell
  • 160 g de sucre
  • 280 g de farina
  • Una cullerada de llevat en pols
  • Una cullerada d’anís
  • Una culleradeta rasa de canyella en pols (optatiu)
  • Ratlladura de la pell d’una llimona
  • 5 cl d’aigua
  • 1 ou
  • Un rovell d’ou per pinzellar els carquinyolis

 

Elaboració de la recepta

  • Posar la farina sobre una superfície de treball i fer un cercle, dins posar tots els ingredients excepte el rovell d’ou, barrejar tot i anar introduint la farina fins que ens quedi una massa que no s’enganxi (si cal afegir una mica més de farina).
  • Fer barres allargades d’uns quatre cm i col·locar-les sobre una safata de forn folrada amb paper sulfuritzat.
  • Batre el rovell d’ou amb una cullerada d’aigua i pinzellar.
  • Enfornar durant 14 minuts en forn preescalfat a 180 graus.
  • Quan estiguin lleugerament daurades treure del forn i en calent tallar en trossos d’un cm en forma diagonal amb un ganivet que no sigui de serra, donant un cop sec perquè no es trenquin.
  • Un cop tallats, tornar a introduir en el forn uns deu minuts més fins que estiguin daurats i cruixents.

 

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquestes postres amb un licor d’arròs de Lo Nostre Arròs i On The Rocks, un licor de gust intens i suavitat al paladar.

licor-arros-artesanal-e1457534705449

Recepta extreta de: http://cocina.facilisimo.com/carquinolis_1566276.html