carme-ruscalleda-regio-europea-gastronomica

Aquest any 2016, Catalunya serà, juntament amb Minho (Portugal), Regió Europea Gastronòmica. És el primer cop que es posa en marxa aquesta distinció i que ha arribat gràcies a la Generalitat de Catalunya, que va presentar la candidatura a l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT).

En aquest marc, l’any ja ha començat a moure fils per justificar aquesta elecció, que pretén difondre l’excel·lència de la cuina catalana en tots els àmbits. En els darrers anys Catalunya s’ha posat en l’avantguarda de la cuina mundial i s’ha convertit en un dels focus principals on poder contemplar els avanços d’aquest art. Ferran Adrià, els Germans Roca, Carme Ruscalleda… són noms totalment internacionals i coneguts en tot el planeta. És la Carme Ruscalleda qui ha aparegut com a primera ambaixadora d’aquesta distinció, transmetent els valors que volen aportar i difonent la gran riquesa del nostre territori. Els Germans Roca estrenaran una exposició al Palau Robert durant l’últim trimestre de l’any i faran unt itinerari per Girona (espai Santa Caterina), Londres, París i Brussel·les. Per una altra

La iniciativa ja ha programat desenes d’activitats, com el primer Premi Jove Cuiner Europeu; el pla de consum de fruita a les escoles, o l’impuls de la venda d’aliments de proximitat a restaurants. L’objectiu de tot plegat és difondre la biodiversitat de la cuina catalana des dels seus orígens, a pagès, per convertir el país en “un element clau de singularització com a destinació turística”.