Menjar cargols a la llauna no és una cosa moderna, ja fa molts anys que es crien i consumeixen. De fet, es té proves que ja en l’època dels romans es consumien.
Si prefereixes comprar els cargols a la llauna ja fets, al Restaurant Olimpo els pots trobar de molt bons i a un bon preu!
Un plat molt nostre: cargols a la llauna
Tot i que no a tothom agrada, els caragols ofereixen propietats nutritives atípiques. Té una carn molt pobre en grasses, comparada amb carn d’animals com podria ser la vedella o el pollastre.
També aporta poques calories, entre 60-80 calories per 100 grams. És important afegir que és rica en proteïnes d’alt valor biològic i substàncies minerals.
Així doncs, la carn de cargol és un aliment ideal, de fàcil digestió, sa i nutritiu. Us atreviu a fer-los a casa? També els podeu comprar ja elaborats per Snail House.
Ingredients per a la recepta de cargols a la llauna
- 200 gr. de cargols de la varietat Boves de Snail House
- 4 grans d’all
- Oli d’oliva
- Sal gruixuda
- Sal final
- Pebre negre
- Vinagre de vi
- 1 pebrot verd
Elaboració de la recepta
- Perquè aquestes receptes surtin perfectes, cal que els cargols portin en dejú almenys una setmana (és el que es coneix com purgat).
- Rentem els cargols amb aigua freda de l’aixeta, d’aquesta manera els netejarem la terra i altres porqueries que puguin tenir a la closca.
- Cobrim amb sal gruixuda al fons d’una safata que serveixi per a forns i repartim per sobre els caragols, amb la part de la carn (o el forat per on surt) cap amunt.
- Salem els caragols amb sal fina.
- Posem el forn en marxa a 180ºC perquè es vagi preescalfant.
- Amb el forn a punt, els fiquem per uns 5 minuts.
- Mentre anem pelant els alls i els piquem amb una mica d’oli al morter per extreure’ls tot el suc.
- Passats els cinc minuts traiem els caragols, i els ruixem amb oli, el joc de les dents d’all i amb el julivert.
- Fiquem de nou al forn.
- Passats cinc minuts els tornem a treure i escampem el pebre negre, juntament amb una altra ruixadeta d’oli.
- Posem de nou i deixem fer fins que la part de la carn tingui un to daurat.
- Ara preparem la vinagreta, de manera que tallem el pebrot verd a tires al llarg i després en altres més petites. Això ho posem en un bol. Pelem i piquem un parell de grans d’all també posar el bol. Escampem una mica de julivert, tirem una mica d’oli, juntament amb la vinagreta de vi, i picar fins a formar la vinagreta, el servirem en una salsera perquè es posi qui caurà.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Autèntic Vermut Montebrione de la Cooperativa Agrícola Montbrió del Camp, un vermut que destaca per la seva dolçor, és franc i també disposa de cos i d’unes sensacions glicèriques que el fan llaminer.
Font: Una Receta.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!