recepta-gourmet-capo-prat-farcit

Un plat estrella que és tot un clàssic

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 capó o pollastre Pota Blava d’uns 2 kg del Consell Regulador del Pollastre i Capó Prat
  • 300 g de prunes
  • 50 g de pinyons
  • 100 g d’orellanes
  • 2 pomes
  • 1 llimona
  • 1 gotet de xerès sec
  • 8 salsitxes
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 ramet d’herbes aromàtiques
  • 1 copeta de conyac
  • 2 grans d’all amb pell
  • 1 cullerada de maizena
  • ¼ litre de brou
  • Sal
  • Pebre negre
  • 100 g de figues seques

 

Elaboració de la recepta

  1. Neteja el capó i socarrima’l. Ruixa’l per dintre amb el suc de la llimona i posa-hi sal i pebre negre. Farceix-lo amb dues pomes tallades a trossos, les salsitxes, la meitat de les prunes, les orellanes, els pinyons i la meitat de les figues seques. La part del pollastre que quedi oberta l’has de cosir amb escuradents perquè quedi ben tancada. Posa el capó salat per fora en una cassola amb oli. Gira’l fins que quedi ben daurat. Al voltant posa-hi la ceba tallada en forma de làmines, la pastanaga a trossets, els alls sencers i el ramet d’herbes aromàtiques.
  2. Posa’l al forn, que ha d’estar ben calent. Haurà de coure, aproximadament una hora i un quart. Mentre es cou, vés-hi tirant el conyac, el xerès sec i el quart de litre de brou. Quan falti mitja hora per acabar la cocció (o sigui, quan faci tres quarts d’hora que el tens al forn), hi afegeixes les prunes i les figues que t’han quedat.
  3. Una vegada cuit, treu el capó de la cassola i també el ramet d’herbes aromàtiques, les prunes i les figues. Afegeix al suc que queda una cullerada de Maizena desfeta amb aigua. Deixa-ho coure tot uns cinc minuts (ho has d’anar remenant perquè no s’agafi). Després, passa la salsa pel colador xinès.
  4. Posa el pollastre o capó en una plata amb el suc i envoltat de prunes i figues.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Almodí Negre d’Altavins, un vi negre dens, de color violaci, brillant i fluïd a la copa. Desprèn aromes de gerds, mores i fruites del bosc, amb notes de regalèssia i espècies. Agradable i carnós, és fresc a la boca i lleugerament tànic. A la retronasal esclaten les aromes de melmelades de fruits vermells.

almodi-negre-altavins

Recepta extreta de: https://www.barcelona.cat/ca/nadal/receptes/capo-farcit-de-nadal