Un plat vegetarià sublim: canelons d’espinacs

Els canelons es poden fer de molts ingredients, vedella, pollastre, marisc… n’hi ha de molt estils. Nosaltres us proposem uns canelons vegetarians d’espinacs, que a més a més de ser deliciosos us aportaran molts beneficis, gràcies als espinacs.

Aquesta verdura de fàcil cultiu i que creix durant els mesos més freds supera qualsevol altra en la majoria de minerals i vitamines.
S’ignora l’origen silvestre de l’espinac, encara que els primers cultius se situen a l’Orient Mitjà.

El poder nutritiu de l’espinac rau en el seu alt contingut en vitamines i minerals: 100 g d’aquesta verdura aporten dos terços de les necessitats diàries de vitamina A, la pràctica totalitat de l’àcid fòlic, la meitat de la vitamina C i la quarta part del magnesi i el ferro que es precisen al dia.

Podeu trobar ja la recepta elaborada de manera casolana per Cuinats Jotri.

 

Ingredients per a la recepta de canelons d’espinacs (uns 12 canelons)

  • 600 grams d’espinacs
  • 1/2 ceba
  • 150 grams de formatge fresc
  • 25 grams aprox. de pinyons
  • 25 grams aprox de panses
  • pasta per fer canelons
  • 1/2 litre de llet sencera
  • 40 grams de mantega
  • 40 grams de farina de blat
  • formatge emmental ratllat
  • oli d’oliva
  • sal, pebre blanc i nou moscada

 

Elaboració de la recepta de canelons d’espinacs

  1. Primer saltegem els espinacs uns minuts en una paella gran amb una mica d’oli i després els posem en un colador perquè deixin anar l’aigua sobrant.
  2. En la mateixa paella, cuinem la ceba tallada ben petita fins que transparenti i aleshores li afegim els pinyons, fins que s’enrosseixin una mica, i després les panses, que saltegem un minut.
  3. Mentre es refreden els espinacs, preparem la salsa beixamel: en una cassola posem la mantega i quan s’hagi fos, afegim poc a poc la farina, remenant constantment fins que agafi una mica de color; aleshores comencem a afegir poc a poc la llet, que prèviament haurem escalfat, i continuarem remenant fins que quedin tot els ingredients ben lligats; afegim sal, un pèl de nou moscada i la mantenim a foc suau uns 15 minuts i ja estarà llesta per fer servir.
  4. En un bol posem els espinacs després d’haver-los escorregut molt bé amb les mans -deixaran anar força aigua, i així evitem que facin malbé el plat-; després afegim la ceba amb les panses i els pinyons, i després el formatge fresc i mesclem tot els ingredients; aboquem a la mescla 3 cullerades de salsa beixamel i tastem el farcit per ajustar-lo de sal i pebre.
  5. Encenem el forn a 200º i comencem a farcir la pasta de canelons. Posem els canelons farcits en una safata per anar al forn, els cobrim amb beixamel i per sobre repartim el formatge emmental ratllat i enfornem uns 15 minuts; passat aquest temps, posem el grill per gratinar el formatge, uns 5 minuts, però no us despisteu no sigui que es torrin massa. Servim calents.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Estruch Extra Brut Rosé ECO del Celler Vell, un cava de color rosat brillant, d’aroma floral i gust molt afruitat. Ideal pels aperitius i gran diversitat de plats (peix i arrossos en especial).

Font: Retalls de cuina.