canelons

 

Canelons de carn de restaurant!

Recepta pròpia del Restaurant Can Tomàs de Cantallops, elaborada per la cuinera Teresa Carbonell.

 

Ingredients per a la recepta

  • Plaques de Canelons
  • ½ kg de vedella magre
  • ½ kg de magre de porc
  • 1 botifarra crua
  • 4 ó 5 fetges de pollastre
  • 3 cebes grosses
  • 2 cabeces d’alls
  • 4 carrotes
  • 3 tomates
  • Sal i pebre
  • Vi blanc
  • Oli
  • Llet
  • Farina
  • Formatge ratllat

 

Beixamel

  • Mantega
  • ½ cullerada de ceba ratllada
  • Llet
  • Farina
  • Nou moscada

 

Elaboració de la recepta

  1. Rostir tota la carn amb oli en una cassola. Posar sal i pebre. Quan és cuit afegir-hi el vi blanc.
  2. Picar-ho tot junt amb la màquina de fer botifarres.
  3. Posar al foc en una cassola: Afegir-hi ½ ampolla de llet i 2 cullerades de farina. Remenar tot mentre es cou lentament. Si queda espès es fa bullir una mica. Quan ja no s’enganxa a les parets de la cassola ja és cuit.
  4. Posar unes cullerades de carn sobre la pasta i enrotllar cada caneló.
  5. Servir el plat amb 3 canelons coberts amb beixamel i formatge ratllat
  6. Gratinar al forn.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Floresta Blanc de Pere Guardiola Celler, un vi blanc de color groc pàl·lid brillant amb reflexos verdosos. Aroma intensament afruitada i elegant amb refrescants matisos balsàmics. Amb el seu bon equilibri acidesa cos, en boca es mostra viu, suau i amb un postgust fresc i llarg.

floresta-blanc-pere-guardiola

Recepta extreta del RESTAURANT CAN TOMÀS DE CANTALLOPS, elaborada per la cuinera Teresa Carbonell.