nou-mercat-primavera-berga

A partir d’ara els dimecres a Berga seran diferents. A la plaça de Sant Pere s’organitzarà un mercat setmanal amb dos clars objectius principals: dinamitzar el nucli antic de la ciutat tant de manera social com comercial i impulsar els productes de proximitat de la zona, que en aquest nou espai tindran més visibilitat.

Així doncs, d’ara fins al juny tots els dimecres excepte el dimecres de Patum es podrà gaudir del Mercat de Primavera de Berga. Aquest mercat comptarà amb la presència d’una vuitena de parades que setmanalment s’aniran combinant. Podrem trobar parades de carn, fruita i verdura, embotits, ous, verdura ecològica, làctics, pa i coques… per fer una compra sostenible i amb productes de la zona. A més, quinzenalment i mensualment hi hauran parades d’altres productes, com ara el teixit artesà o fruits secs.

El regidor de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, ha manifestat la importància d’apostar per productes de proximitat: “Cal que tinguem clar que no es tracta d´una fira de degustacions sinó d’un mercat per omplir el cistell, que servirà per complementar el mercat dels dissabtes i que respon a l’objectiu de reivindicar els productes fets a casa: normalment es tendeix a pensar que tot allò fet a l’estranger és millor i el cas dels aliments és un exemple ben clar que això no és així, sinó que quan més pròxim és el producte de més qualitat és”, assegura.

I té tota la raó del món. Una gran proposta que aplaudim des del Gourmet Català i que esperem que els habitants de Berga i dels volatants també ho facin.