CartellBerga_FIF201621

Els 13 i 14 de febrer, Berga acollirà la segona edició de la Fira Internacional del Formatge. Després de l’èxit de la FIF 2014, l’Ajuntament de la Berga aposta per consolidar l’esdeveniment que ha dissenyat Esdeveniments 7 vetes amb l’anhel de reunir els millors productors d’arreu d’Europa per tal de compartir, tastar i conèixer en profunditat la cultura del formatge. L’objectiu és convertir Berga en l’epicentre d’aquesta cultura cada cop més arrelada al nostre país.

La Fira comptarà amb la participació d’una vintena de productors de formatge de procedències i tipologies diferents. Es podran trobar referències nacionals i internacionals. Formatges de llet de cabra, d’ovella, de vaca, de búfala, curats, semi curats, tous… de llet crua, cuita… un grapat de formatges per tots els gustos i paladars.

La Fira Internacional del Formatge és una festa que promou els productes artesans i d’alta qualitat en un context festiu, creant complicitat entre productors i consumidors.

L’esdeveniment combina tradició, cultura i gastronomia; tot, al voltant del formatge. Es vol potenciar la vessant sociocultural de l’experiència del tast de diferents sabors, textures i aromes d’orígens molt diversos.

A més, al llarg del cap de setmana es realitzaran diferents activitats relacionades amb el món formatger. Es tracta d’una programació feta a mida per a l’ocasió. El públic visitant podrà veure l’exposició d’eines formatgeres, antigues eines que s’utilitzaven per fabricar el formatge. Pels més menuts hi haurà tallers diversos com el concurs de “Munyim la cabreta”, on s’haurà de munyir una cabra de poliuretà. També es realitzaran activitats com el taller de pinta cares, la súper gimcana formatgera. o l’espectacle de màgia del Mag Pepus. A banda, hi haurà l’inflable “Dragon Age” i el carrusel musical accionat per pedals: “The Fabula Mobile”.

Podeu veure el programa complet aquí.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]PLACE_LINK_HERE[/youtube]