Durant la fira podràs trobar alguns dels nostres productors com Fruita Blanch, Formatgeria Mas Garet, Forn Franquesa Coques de Perafita i Alemany S.L.

Des d’ahir fins diumenge 27 de setembre els amants de la gastronomia ‘’foodlovers’’ podran gaudir de la bona cuina. La cinquena edició del BCN DEGUSTA torna amb nous continguts i amb un clar objectiu: apropar la gastronomia a tota la gent aficionada a l’alimentació de qualitat.

La majoria de les activitats que hi haurà programades estaran protagonitzades  pels referents del sector com Joan Roca (del Celler de Can Roca), Carme Ruscalleda (Sant Pau) , Femi Puig, Nandu Jubany (Can Jubany), Carles Gaig (Restaurant Gaig), Carles Abellán (Bravo) y Ada Parellada (Semproniana); mestres pastissers com Christian Escribà, (Pastisseria Escribà) i David Pallàs; i experts com David Escofet (tastavins) i Daniel Jordà (Panes creativos).

El festival gastronòmic compta amb 90 activitats i 10 estrelles Michelin. Entre aquestes activitats podràs trobar classes magistrals, tallers, tasts, degustacions, contes, cinema, i molts altres atractius completaran un saló per provar, degustar i comprar la millor producció alimentària.

 

bcn degusta planos

 

La fira comptarà amb 200 expositors i entre ells podrem trobar algunes novetats com:

El ‘’sushi català’’ que va donar a conèixer Olga Rovira, propietària d’una xarcuteria a la població d’ Igualada. Davant l’auge del menjar japonès, explica que aquesta idea era per captar a la gent que no li agrada menjar peix cru. Per això va dissenyar uns makis d’algues amb escalivada, formatge parmesà, codony i verdures, entre altres productes de proximitat.

El ‘Gofrepal’, de l’empresa Chocolate Fondue. Gari Johan, treballador de l’establiment, va explicar que la idea de donar una nova forma al gofre convencional la van adquirir a Tailàndia, i aleshores van crear la maquinària i la massa per fer un producte únic. Consisteix en elaborar uns gofres en forma de piruleta on pots decorar el gofre amb els topings que vulguis.

Vadevermut presenta en exclusiva  l’oliva grossa farcida de vermut, un element innovador que uneix dos elements imprescindibles de l’aperitiu.

Barcelona de reserva un espai exterior situat a la plaça de l’Univers  on hi haurà instal·lat 25 foodtrucks, l’última tendència en menjar urbà. Aquí hi trobarem noms com Fileteando, el food truck que ha portat a la carretera  la filosofia del restaurant El Filete Ruso, la primera hamburgueseria Km 0 d’Espanya. Un altre parada que també trobaràs es el Happy Foods, una parada preocupada per crear una cuina amb sabor i saludable amb ingredients 100% ecològics i de proximitat. També s’hi trobarà la Vermuneta del Zerro, guanyadora del famós concurs popular de televisió ‘’Cocineros al volante’’entre moltes altres parades.

Mel amb pell de taronja confitada: Un dels anunciants del Gourmet Català, l’empresa Alemany presentarà durant la fira la seva mel de pell de taronja confitada que està elaborada amb un 30% de pell de taronja produïda a Valencia. A mes a mes també donarà a conèixer altres tipus de mels com la mel de crema d’avellanes i altres versions.

Un altre activitat que hi haurà instal·lada al BCN DEGUSTA es el DEGUSTA BEER FESTIVAL que consisteix en la instal·lació d’una gran barra de cerveses artesanals dividides en 18 estands, i cada un d’ells mostrarà tres cerveses artesesanas.  Algunes marques que hi trobaràs son: Satan Klaus, Cas Cerveser, la Barcelonina, de Ratpetnat, Marina i Aguïa Estil, entre altres. Totes aquestes marques incorporen cerveses amb sabors citrics, aromes intensos, i gustos refrescants per maridar plats de peix i marisc.

Entre les principals novetats que porta aquesta cinquena edició és el BCN Cake, on pots trobar una gran quantitat d’expositors de rebosteria creativa. Entre les grans innovacions que trobaràs hi ha: Europa de tropical, el primer fondant blanc pensat per resistir els climes més càlids i humits com els del sud d’Europa. A més a més també trobaràs la presentació dels colorants Wilton Color Right, de la marca Wilton. Aquesta secció de la fira comptarà amb 20 activitats per a tots els públics. Els assistents podran aprendre les tècniques per crear elements decoratius com flors de sucre i altres coses decoratives. A més a més l’últim dia de la fira tindran l’oportunitat de fer un pastís gegant dirigits per l’equip de professionals Los Tartásicos.

La diputació de Barcelona també hi serà present amb un estand propi on donarà a conèixer els productes propis de la capital catalana. Es faran degustacions de productes com gelat de sardines amb cous cous, tomàquet del Baix Llobregat, rostit de costella de porc i altres productes típics d’aquí.

 

bcn cake

 

Finalment BCN DEGUSTA a part de mostra les últimes novetats gastronòmiques, la fira es reservarà un espai per conscienciar als visitants sobre l’aprofitament dels aliments. El salo s’ha organitzat juntament amb la plataforma Aprofitem els aliments (PAA) un taller sobre cuina d’aprofitament en el qual es donen idees creatives sobre com aprofitar bé els aliments.

 

barcelona degusta