veg-friendly

Està clar que Barcelona se situa entre les ciutats més modernes i cosmopolites de tot el planeta. Ara, accentua aquesta imatge amb la proposta de declarar-se ‘veg-friendly’, una idea que ha estat aprovada per majoria amb els suports d’ERC, PSC, CUP, CiU i Barcelona en comú. En concret, vol ser una ​​ciutat vegetariana els dilluns de manera indefinida.

És una proposta semblant la campanya que va posar en marxa fa temps l’exmembre dels Beatles, Paul McCartney sota el títol de ‘Dilluns sense carn’. D’aquesta manera volia conscienciar el planeta de l’impacte negatiu que té sobre l’entorn la ramaderia, a més dels beneficis que comporta comptar amb un dia lliure de carn a la setmana. Barcelona no és l’única ciutat que s’absté de consumir aquest tipus d’aliments. També ho fan ciutats com Gant, Los Angeles o Oslo , que han vetat a la carn un cop per setmana.

Des de l’ajuntament de Barcelona es comprometen a què l’alimentació procedent de l’administració sigui vegetariana els dilluns de manera voluntària. Això implicarà que en els menjadors escolars, socials o de districte que funcionin de forma depenent al consistori només serviran menús lliures de carn. El promotor original d’aquesta idea, també portaveu de l’ONG Libera, Leonardo Anselmi, assegura que això és només un primer pas. L’objectiu essencial és que la ciutat catalana es converteixi en un dels destins preferits per part dels vegans i vegetarians del tot el món. La proposta es veu com un gran reclam turístic per al sector vegà i vegetarià, cada com amb més adeptes.