bacalla-alioli-poma-mel

 

Acompanya el bacallà amb un allioli innovador i sorprenent

 

Ingredients per a la recepta

  • 600 gr. llom de bacallà de Pairó Fish
  • 4 alls pelats
  • 4 rovells d’ou
  • ½ litre d’oli d’oliva de sabor suau
  • 2 pomes “Golden”
  • 50 gr. mel de flor del taronger de Mel Muria
  • 100 gr. pasta d’olivada d’olives negre

 

Elaboració de la recepta

  1. Es couen les pomes al forn i fem un puré, reservem.
  2. Coem els alls al forn o al microones, els xafem per convertir també en un puré.
  3. En un bol posem els rovells d’ou, els alls, la mel, una mica d’aigua i es munta amb unes varetes en un bany maria.
  4. Es confiten els lloms submergits en oli, posem el forn a màxim de 100º perquè l’oli no bulli. Amb l’oli de confitar, fem l’allioli afegint 6 o 7 cullerades a la barreja amb els rovells i la mel. Finalment afegim el puré de poma per completar la salsa.
  5. Disposem els daus de bacallà en plats aptes per a forn, els cobrim amb l’allioli i els gratinem al forn. Opcional acompanyar amb una mica de salsa olivada d’olives negres.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Blanc de Mussons Vins, un vi blanc que d’entrada és suau amb una evolució lleugerament àcida, ràpidament apareix l’untuositat i el cos degut a la seva graduació elevada, que fa que sigui un vi ple, estructurat i rodó.

 

mussons blancRecepta extreta de: http://www.gastronosfera.com/es/tendencias/cocinar-con-miel-5-recetas-saladas-y-5-recetas-dulces