arròs negre amb sipia

 

 

Una barreja d´ingredients excepcional

Ingredients de la recepta:

  • 400 grams d’arròs bomba de Lo Nostre Arròs
  • 1 sépia de 1 kg i mig
  • 1 litre de brou de peix
  • Oli, sal i allioli negat
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets
  • Julivert trinxat

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc netegem la sépia, la tallem a trossets i reservem la tinta.
  2. Tot seguit fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet; fins que veiem que està tot ben concentrat.
  3. Afegim la sépia doncs al sofregit, i quan comenci a estar tova i afegim els 400 grams d’arròs bomba.
  4. Remenem tot durant pocs minuts i afegim la tinta que haviem reservat.
  5. A part posem a bullir al foc el brou de peix, i quan estigui bullint l’afegim a la paella amb l’arròs i la resta d’ingredients.
  6. Ho deixem coure durant 18 minuts aproximadament, primer a foc fort i després a foc moderat.
  7. Quan apaguem el foc, repartim l’allioli negat per tota la paella i ho removem i tot seguit el julivert per sobre de l’arròs.

 

Maridatge:

Per acompanyar aquest plat tant especial, escollim la Cervesa Marisma; una cervesa elaborada amb arròs. Una bona cervesa freda acompanyarà de forma ideal aquest arròs amb sépia tant potent i amb tant de sabor i tants ingredients.

cervesa marisma

 

 

Recepta e imatge:  Jordi Garcia Miguel
http://www.receptes.cat/recepta4709/arros_negre_amb_sepia_sipia