llenties-caviar

 

Una plat tradicional amb un toc distintiu i innovador

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • 150 grs. de llenties pardines
  • 1 sípia mitjana
  • 1 all
  • julivert
  • Oli d’oliva verge extra empeltre Az-Azeytun
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 ceba
  • sal
  • 10 tomàquets cherrys
  • caviar d’oli d’oliva empeltre Az-Azeytun

 

Elaboració de la recepta

  1. Rentem les llenties i les coem en abundant aigua amb sal, la ceba i la fulla de llorer, aproximadament 30 minuts, no han de quedar desfetes, millor al donin-te.
  2. Escorrem, Traiem la ceba i el llorer.
  3. Netegem la sípia, la tallem en quadrats i la fem a la planxa o en una paella amb unes gotes d’oli.
  4. Pelem l’all i el piquem al morter amb una mica de sal al costat del julivert. Afegim una mica d’oli.
  5. Servim les llenties amb la sípia a sobre, reguem amb la picada d’all i julivert i acompanyem amb els cherrys rentats, secs i partits per la meitat amb unes escates de sal per sobre.
  6. Coronem el plat amb el caviar d’oli.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussefres Rosat 2016 de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almòs, un vi de color rosa clar, d’aroma a fruites vermelles, el pas en boca és amable, elegant i molt fresc.

mussefres-rosat

Recepta realitzada per la Cocinera de Bétulo:

https://cocinabetulo.blogspot.com.es/2016/05/ensalada-tibia-de-lentejas-con-sepia.html