amanida-tebia-llenties-sipia

 

Una recepta de luxe amb sabors de sempre

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • 150 grs. de llenties pardines de Riet Vell
  • 1 sípia mitjana
  • 1 all
  • julivert
  • Oli d’oliva verge extra empeltre Az-Azeytun
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 ceba
  • sal
  • 10 tomàquets cherrys
  • caviar d’oli d’oliva empeltre Az-Azeytun

 

Elaboració de la recepta

  1. Rentem les llenties i les coem en abundant aigua amb sal, la ceba i la fulla de llorer, aproximadament 30 minuts, no han de quedar desfetes, millor al donin-te.
  2. Escorrem, Traiem la ceba i el llorer.
  3. Netegem la sípia, la tallem en quadrats i la fem a la planxa o en una paella amb unes gotes d’oli.
  4. Pelem l’all i el piquem al morter amb una mica de sal al costat del julivert. Afegim una mica d’oli.
  5. Servim les llenties amb la sípia a sobre, reguem amb la picada d’all i julivert i acompanyem amb els cherrys rentats, secs i partits per la meitat amb unes escates de sal per sobre.
  6. Coronem el plat amb el caviar d’oli.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Avgstvs Sauvignon Blanc Microvinificació del Cellers Avgvstvs Forvm, un vi blanc que en boca l’entrada és potent, salabrós, dens i una amb una acidesa equilibrada que el manté ferm. Al final esdevé un vi saborós, llarg i amb els records cítrics propis de la varietat.

avgvstvs-blanc-sauvignon

Recepta realitzada per la Cocinera de Bétulo:

https://cocinabetulo.blogspot.com.es/2016/05/ensalada-tibia-de-lentejas-con-sepia.html