ensalada-templada-de-bacalao-y-verduras-regada-con-vinagreta-caramelizada

Una senyora amanida

 

Ingredients per a la recepta

Per a la base

  • 200 gr de bacallà fresc en el seu punt de sal de Pairó Fish
  • 1 tomàquet sencer per a amanides
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • 2 patates mitjanes
  • Cibulet o julivert per decorar
  • 1 culleradeta de gingebre
  • 1/2 culleradeta de sucre

 

Per a la vinagreta

  • 3 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 cullerada d’oli balsàmic de Mòdena
  • Una mica de sal
  • 1/2 cullerada de sucre
  • 1/2 cullerada de mel de Mel del Padrí
  • 1 cullerada de sèsam torrat d’Ordi Natura

 

Elaboració de la recepta

  1. Comencem pelant les patates i posant-les a coure 10 min. Apartem i reservem.
  2. En una cassola mitjana posem aigua i introduïm el bacallà. Quan l’aigua comenci a bullir retirem i reservem en calent. Quan es temperi, separem uns trossos i la resta l’esmicolem.
  3. Tallem la verdura en juliana i posem a ofegar la ceba tendra amb el sucre i el gingebre durant 10 minuts. Apartem i reservem. En la mateixa paella incorporem els pebrots i daurem durant 8 min. Afegim el bacallà esqueixat i ofeguem 5 minuts.
  4. Preparem la vinagreta barrejant els ingredients fins a obtenir una barreja uniforme. Portem a un pot i caramel·litzem a foc suau 5 minuts.
  5. Muntem el plat: Posem primer una làmina de patata cuita.
  6. A sobre una mica del sofregit de verdures i bacallà, ara posem una rodanxa de tomàquet i per acabar amb unes tasques del bacallà que teníem reservat.
  7. Presentem i ruixem amb la vinagreta i el julivert.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Juna 2016 del Celler Mas Garcia Muret, un vi blanc de color molt clar, un groc molt suau. Aromes en nas son florals i apareixen de forma progressiva permeten gaudir-los in crecendo. En boca, una primera acidesa suau seca pròpia de la Garnatxa Blanca deixa pas al aroma floral en paladar del Chardonnay finalitzant amb sabor fruital dolç molt agradable del Sauvignon Blanc.

juna-mas-garcia-muret-vi-blanc

Recepta extreta de: https://www.rebanando.com/receta-47884-ensalada-templada-de-bacalao-y-verduras-regada-con-vinagreta-caramelizada.htm