amanida de pasta al pesto

Una amanida fresqueta amb un sabor molt potent

Ingredients de la recepta (per a 4 persones):

  • 300 grams de pasta
  • 150 grams d’olives negres
  • 2 tomàquets
  • 100 grams de parmesà ratllat
  • 1 gra d’all
  • 100 grams de pinyons
  • 200 ml d’oli d’oliva verge extra de Mon Ermitage
  • 100 grams de ricotta seca
  • 1 ram d’alfàbrega, sal i pebre

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc bullim la pasta en funció de les indicacions del fabricant.
  2. Al treure-la del foc la refresquem sota aigua freda i l’escorrem bé; tot seguit li tirem un raig d’oli Mon Ermitage i ho reservem
  3. A continuació rentem l’alfàbrega i la col·loquem a un recipient juntament amb el parmesà, l’all, els pinyons i una mica d’oli d’oliva; ho triturem amb la termomix i n’afegim més oli, al nostre gust, en funció de la textura que voldrem donar-li al nostre pesto.
  4. A la barreja resultant li afegim sal i pebre en funció al gust que vulguem donar-li també.
  5. El següent pas es treure-li els ossos i trossejar les olives i barrejar-les amb el pesto i la pasta.
  6. Tot seguit, rentem els tomàquets i els trossegem per afegir-los també a la pasta.
  7. Finalment, ratllem la ricotta seca i la escampem per sobre la pasta per donar-li un punt extra de sabor i ja tindrem la nostra amanida de pasta al pesto enllestida i preparada per ser devorada.

 

Maridatge

Per acompanyar aquesta amanida de pasta amb tant de sabor, res millor que una bona cervesa; en aquest cas considerem que la Inmortela de Biera Artesana, amb el seu gust potent serà la beguda perfecta per acompanyar aquest plat i per refrescar-nos de la calor estival.

inmotarela