adernats-nulles-xarelo-vermell

Dilluns es va donar el ‘tret de sortida’ a un nou i singular projecte d’Adernats. Amb un tast del nou vi que es prepara al celler modernista de Nulles, els dos restaurants amb estrella Michelin van donar la conformitat d’aquest nou i singular producte.

El vi, 100% mono varietal, pretén recuperar la memòria d’una de les més singulars varietats autòctones de la costa de Tarragona. Una varietat gairebé oblidada, en molts cultius replantats per altres varietats més productives o barrejada amb l’abundant Xarel·lo. Aquest singular Xarel·lo vermell, que no és varietat ni blanca ni negre, sinó d’una mística tonalitat rosada, ofereix vins que s’haurien de situar en una nova categoria. A Nulles, Adernats conserva una d’aquestes vinyes velles de més de 80 anys, que per primera vegada, donarà un vi exclusiu d’aquestes antigues terres i dels seus delicats ceps.

Així doncs, reposant en una petita tina de Nulles, esperen poc més de 500 litres d’un vi genuí, elaborat a l’antiga, macerat amb les pells. Acompanyat en aquest procés pels xefs i sommeliers del Rincón de Diego i Can Bosch, pensat especialment pels seus menús gurmets. Un vi per a paladars exigents, un vi que ens retorna als orígens.

La primera setmana de Juny, coincidint amb la fira de la DO Tarragona i el punt òptim del vi, es farà la presentació en un entorn privilegiat de Tarragona. Abans d’aquest dia, el vi només podrà ser tastat en els exclusius sopars sensorials anomenats ‘ViNitCultura’ que es celebren cada primer divendres de mes a la Catedral del Vi de Nulles, sota reserva prèvia.