temps-de-vi

La fira vinícola Temps de Vi va presentar ahir la seva 7a edició en un acte en format afterwork als jardins de l’Espai Far de Vilanova, i a on els assistents van poder gaudir d’una àmplia mostra dels vins dels cellers que seran presents a la fira, que enguany se celebra de l’1 al 3 de juny a la Rambla Principal de Vilanova i la Geltrú.

Temps de Vi arriba a aquesta setena edició consolidada com a punt de trobada imprescindible per al públic professional i pels amants del món del vi, i apostant no només per la cultura del vi, sinó per la seva indiscutible vinculació amb la gastronomia i la cultura en general.

A l’edició d’enguany es mantenen els elements diferencials de la fira com ara els tastos i maridatges a diferents restaurants i espais culturals del poble, així com els concerts de música en viu i els imprescindibles tastos en vaixell, l’element diferenciador d’aquesta fira vora al mar. També es manté l’espai infantil, un dels espais millor valorats de la fira any rere any.

Entre els participants hi trobareu el nostre productor gourmet Canals & Munné.

 

Tastos Temps de Vi 2018

Entre els tastos d’enguany destaca el tast de malvasies de Sitges, on es podran tastar vins elaborats amb aquesta varietat autòctona i amb mètodes diferents, des d’un vi tranquil fins a un brisat. Serà divendres 1 a les 20h a la Terrassa Àtic Temps de Vi. El mateix divendres 1, al Teatre Principal (18h) hi haurà un tast vertical de Sant Josep Wines, on es podran tastar tres anyades del seu emblemàtic Llàgrimes de Tardor, tant blanc com negre.

Dissabte tindrà lloc un altre dels tastos destacats d’enguany: el tast de vinagres d’Avgvstus, una oportunitat per tastar els diferents vinagres que elaboren al celler i conèixer la seva aplicació gastronòmica. El tast se celebrarà al Teatre Principal a les 13h.

I seguint amb els tastos gastronòmics, diumenge tindrà lloc un tast de pa i vi de la mà de Jordi Morera, guanyador del premi a millor forner mundial el passat 2017. Al tast, que se celebrarà al Teatre Principal a les 20h, es podran maridar vins i pans elaborats amb diferents tècniques, des d’un pa industrial a un pa elaborat amb massa mare sense cap tipus d’addició de llevats.

Pel que fa als tastos en vaixell, enguany Temps de Vi dona un salt qualitatiu, i aposta fort per una de les activitats més demandades pel públic de la fira. Així, els vaixells seran una mica més grans que en edicions anteriors, i es podrà gaudir dels tastos de Juvé Camps (divendres, 20h), Castellroig (dissabte, 16h), AT Roca (dissabte, 18h) o Can Ràfols dels Caus (diumenge, 16h), entre altres.

 

El Temps de Vi més musical

Un any més, l’oferta musical de Temps de Vi serà un dels elements destacats de la fira, amb actuacions de grups locals que ajuden a potenciar el caire cultural d’una fira que aposta, no només per fer difusió de la cultura del vi, sinó també de la cultura musical i gastronòmica de la localitat.

Com cada any, els dos escenaris estaran situats a banda i banda de la fira. Els concerts arrencaran divendres a l’Escenari Sud on es podrà gaudir, un any més, del swing de Los 3 Juanetes del Apocadixie (18h). A les 20h, a l’Escenari Nord serà el torn de Pastafire, i a les 22h, de nou a l’Escenari Sud, Mareta Bufona.

Dissabte 2 de juny arriba una de les novetats musicals d’enguany, l’actuació itinerant de Zebrass Marxing Band que es passejarà per la fira a partir de les 12:30h. Ja a la tarda, l’Escenari Nord estarà copat per Zebrass Band (18h), a les 20h a l’Escenari Sud serà el torn de Maboo, i tornant al Nord, D-Covers a les 22h.

Diumenge al matí serà el torn de Virtsia & The Soul Brothers (Escenari Sud, 12h). La tarda serà per Swing Airlines, que comptaran amb la col·laboració de Swing Garraf, que amenitzaran l’actuació amb els seus balls. Serà a l’Escenari Sud a les 18h. El punt final a la proposta musical d’enguany el posaran Amaia Quintet a les 20h a l’Escenari Nord.

 

Activitats prèvies a la fira

Com en edicions anteriors, també enguany se celebren actes previs a la fira per anar obrint boca de cara al juny. Aquest mateix dijous 24 de maig (20h), Can Ràfols dels Caus maridarà els seus vins amb la cuina del restaurant 1918 Cuina de Mar, un dels primers tastos-maridatges que se celebraran al llarg d’aquesta edició als restaurants de la ciutat. L’endemà, divendres 25, tindrà lloc un tast de vins i caves a la Biblioteca Armand Cardona (20:30).

El dijous 31, com antesala de la fira, se celebrarà l’acte de la DO Catalunya, un cine fòrum on es projectarà el curt Bohèmia, estrenat el passat mes de desembre, i on es dóna vida a un dels Vinòmics, el projecte digital que la DO Catalunya va posar en marxa l’any 2016 per maridar vi i còmic, i que acaba de fer el salt al paper i el cinema. La projecció se celebrarà a les 19:30h a la biblioteca del Museu Víctor Balaguer per donar pas després a un tast als jardins del museu.

 

Sobre Temps de Vi

Temps de Vi és una fira que neix amb l’objectiu de promoure els vins elaborats a Catalunya per ajudar a difondre la cultura del vi i del cava, així com el patrimoni de Vilanova i la Geltrú.

La fira se celebra al centre neuràlgic de la ciutat, la Rambla Principal, amb representació de més de 30 cellers de les diferents denominacions d’origen catalanes. A més dels estands vinícoles, la fira compta també amb espais gastronòmics, actuacions musicals i una zona infantil.

La ubicació marinera del municipi és el reclam fonamental per Temps de Vi, que ofereix entre les seves múltiples activitats la possibilitat de fer tastos en alta mar, el tret diferencial d’una fira que enguany arriba a la seva setena edició, després de rebre més de 45.000 visitants el 2017.