Simposi producció ecològica

 

Èxit de participació en el III Simposi de Producció Agroalimentària Ecològica.

Durant el passat dimecres el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya Alfons Vilarrasa, va inaugurar ahir el tercer simposi de producció agroalimentària dedicat aquest any a la Viticultura i Enologia ecològiques. Aquest esdeveniment s’ha emmarcat dins el Programa de Foment de la Producció Agroalimentària Ecològica del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i s’ha organitzat des del citat departament juntament amb l’INCAVI.

Aquest any ha obtingut un gran èxit de participació mostrant clarament la gran necessitat de transferència d’informació d’actualitat a un sector que cada dia creix més i es fa més professional. L’accés al coneixement és bàsic per incrementar la qualitat de la producció i el resultat econòmic de tots els empresaris agrícoles.

El motiu pel qual aquesta edició del simposi s’ha volgut dedicar al sector ecològic més emergent en els darrers anys és pel fet que observant les dades del sector vitícola ecològic  posen de manifest l’interès creixent de produir amb aquest sistema de producció.

El director del departament va afegir que, “aquest any ja s’ha passat de les 10.000 hectàrees de vinyes certificades ecològiques”, una superfície que suposa aproximadament el 20% del total de les vinyes catalanes”.

A més a més pel que fa a les empreses lligades a l’elaboració de vins i caves ecològics el nombre actual ja supera les 200, el que suposa un 15% del total d’empreses dedicades a aquest sector.